Mikrovlnka – neviditelný zabiják nebo pomocník?

Je neuvěřitelná bezstarostnost a úděsná, leč patrně chtěná neinformovanost...

Dnešní domácnost si už bez mikrovlnky ani neumíme představit. Co přesně ale dělají mikrovlny to ví jen hodně málo lidí.

Jako první zřejmě nebezpečí zaznamenali Rusové, kteří v tomto ohledu prováděli výzkum už v roce 1930, později, hned po válce se zabavenými německými polními kuchyněmi a nato v šedesátých a sedmdesátých letech. Posléze zavedli velmi přísný zákon, stanovící pečlivě odůvodněné bezpečnostní limity - které Západ ignoruje povolením zhruba tisícinásobného výkonu! V USA, ve Washingtonu D.C. a dvou dalších státech, bylo během testů provedených na nátlak spotřebitelů shledáno 24 z 30 typů testovaných mikrovlnek "příliš nebezpečnými" - a proto musely být ihned staženy z prodeje. Oficiální prahová hodnota 10mW/cm2 byla překonána vyzařováním, dosahujícím 20mW/cm2, to znamená překročení normy o 100%!

Renomovaný univerzitní profesor P. Brodeur zaslal komisi prověřující možná poškození vyvolávaná mikrovlnnou troubou prohlášení, v němž doslovně uvádí: "... neionizující záření (mikrovlnné) má nebezpečný kumulativní účinek. Test mikrovlnek, prováděný berlínským Stiftung Warentest  zřetelně prokázal, že veškeré testované trouby za běžného provozu propouští mikrovlny do okolí - největší úroveň prostupu byla naměřena u zámků dveří - únik štěrbinou mezi vnitřním prostorem a dveřmi. Zde je totiž vrstvička laku nebo smaltu, izolantu propouštějícího mikrovlny, a tudy to bude zářit vždy! Zabránit tomu může snad jen konstrukční úprava a užití nerezových plechů.

 

Teď něco o samotném jídle připraveném mikrovlnami – Způsobuje rakovinu?

 

-          Histologická studie, při níž byla testována mikrovlnami upravovaná mrkev a brokolice, prozradila, že "ve vysokém kmitočtu obracená polarita deformovala molekulární struktury obsažených živin a zničila jejich buněčné blány, zatím co při konvenčním vaření zůstávají tyto struktury nedotčené.

-          Americká "Národní rada pro radiační ochranu" na konci osmdesátých let zveřejnila statistiky, podle nichž se u dětí matek, které užívaly mikrovlnnou troubu, vyskytla zvýšená míra deformací. 

-          V devadesátých letech distribuovala nemocnice v minnesotském Minneapolis brožuru, varující před používáním mikrovln k ohřívání kojenecké stravy, s tím, že "mikrovlny pozměnují její složení." Výzkum publikovaný Le Laboratoire Associatif pour l'application des test sensibles. (LAPATS) ".... odhalil, že MV záření potravu denaturuje .... a že mikrovlnované mléko je denaturované do té míry, že už ho nelze považovat za potravinu." 

-          Jiní vědci prokázali, že mikrovlny vyvolávají rakovinu u zvířat. (Dealler S.F. a Lacey R.W., Superficial Microwave Heating. Nature 344: 496. 1990)
- ".... vlivem indukce se jídlo stává nosičem a sekundárním zdrojem technicky vygenerované radiace. Studie svítivosti luminiscenčních baktérií odhalily vysoce významné spojení mezi množstvím mikrovlnné energie v testovaném jídle a navýšením energie v krevním séru testovaných osob. Autoři této studie po pravdě uvedli, "... že tyto změny, z nichž některé musí být označeny za signifikantní, jsou tytéž jako ty, které neklamně signalizují počátek patologického procesu, například začátek rakoviny." 

 

Jedno jídlo ohřáté v mikrovlnce samozřejmě nikoho nezabije, ale pravidelný dlouhotrvající přísun takové stravy vyvolá v těle takové blokády, že se nakonec vzbouří. Jednoho dne, tak jako v případě azbestu, DDT, různých ředidel a rozpouštědel, svět procitne do skutečnosti, že mikrovlny jsou příčinou rakovinových onemocnění.

Žádná léčba na světě nemůže vyléčit či zabránit chorobě, pokud budeme příčinu i nadále hýčkat přímo ve svých domovech.

 

Pro ty kteří se nespokojí s informacemi ale chtějí důkazy máme jednoduchý test. Vezměte dvě pokojové květiny. Jednu zalévejte vodou převařenou v mikrovlnce a druhou převařenou klasickým způsobem. Do měsíce uvidíte výsledek na vlastní oči!!!